>>>: Početna O nama

Dobrodošli na internet prezentaciju ZU "Apoteka Loznica"

Apotekarska ustanova
 

O nama

El. pošta Štampa PDF

Zdravstvena ustanova "Apoteka Loznica" obavlja farmaceutsku zdravstvenu delatnost na primarnom nivou, na području grada Loznice i opština Mali Zvornik, Ljubovija i Krupanj, u kojima živi oko 140.000 stanovnika. "Apoteka Loznica" posluje sredstvima u državnoj svojini. Osnivačka prava nad "Apotekom Loznica" vrši grad Loznica, na osnovu odluke Skupštine grada Loznice, broj 06-17/10-18-7 od 19.11.2010. godine ("Sl. list grada Loznice", br. 10/10), kojom je preuzela osnivačka prava nad ustanovom od Republike Srbije, odnosno Ministarstva zdravlja.Pod ovim nazivom "Apoteka Loznica" posluje od 17.02.2011. godine, a kao samostalna ustanova postoji od 01.07.1993. godine, kada se Apotekarska ustanova izdvojila iz sastava Zdravstvenog centra "Dr Milenko Marin" u Loznici.

"Apoteka Loznica" poseduje informacioni sistem koji povezuje sve apoteke u jedinstvenu mrežu što omogućava centralizovanu analizu potrošnje lekova, farmakoinformatičke podatke o lekovima i druge neophodne podatke o prometu. Apoteke su  klimatizovane što omogućava skladištenje i čuvanje lekova po zakonskim propisima, kao i prijatan boravak korisnika naših usluga.

" Apoteka Loznica" je  sertifikovana 2008. godine i ima uspostavljen sistem kvaliteta koji ispunjava zahteve standarda ISO 9001:2008. Sertifikaciju i redovne godišnje provere  standarda  ISO 9001:2008  sprovodi ovlašćena sertifikaciona kuća SIQ, koja je međunarodno priznata.

U svom radu "Apoteka Loznica" teži da prati i primenjuje savremena stručna i naučna dostignuća i posebnu pažnju posvećuje permanentnoj edukaciji zaposlenih i stalnom podizanju kvaliteta rada i zadovoljstva korisnika naših usluga.

Kvalitet rada "Apoteke Loznica" potvrđen je i od strane nadležnih organa i institucija u zemlji. Na rang listi Apoteka Srbije u 2008. godini, koja je objavljena na  V Nacionalnoj konferenciji Ministarstva zdravlja o stalnom unapređenju kvaliteta rada "Apoteka Loznica" je zauzela drugo mesto po kvalitetu rada, što je svrstava u sam vrh srpskog apotekarstva. Na rang listi u 2009. godini "Apoteka Loznica" je ponovo ocenjena najvišom ocenom ( tri zvezdice) i zauzima sedmo mesto.
U toku prethodne godine Institut za javno zdravlje Srbije "Milan Jovanović-Batut" prikupio je podatke o pokazateljima kvaliteta rada, ali nije vršio rangiranje zdravstvenih ustanova-apoteka.
Poštujući uvedeni standard ISO 9001:2008 ZU "Apoteka Loznica" poštuje odredbe Poslovnika kvaliteta (Revizija 4) date u Viziji kvaliteta iz koje proizilazi Politika kvaliteta.

VIZIJA KVALITETA

1. Pružanje farmaceutske zdravstvene usluge prema zahtevima dobre apotekarske prakse

  1. 2. Optimalan broj stručno osposobljenih farmaceuta, farmaceutskih  tehničara i drugih potrebnih profila
  2. 3. Poslovna organizacija prema QMS i njeno dosledno sprovođenje
  3. 4. Informacioni sistem koji prati poslovanje   apoteka i pruža mogućnost sagledavanja svih materijalno-finansijskih promena, kao i farmako-informatičke podatke.
  4. 5. Permanentna edukacija stručnih kadrova, kako iz oblasti farmacije, tako i sticanje novih znanja iz informacione tehnologije,menadžmenta i marketinga
  5. 6. Upravljanje kvalitetom pruženih usluga u cilju zadovoljenja potreba korisnika i obezbeđivanje neophodnih sredstava za unapređenje rada apoteka
  6. 7. Prostorna i tehnička opremljenost apoteka, koja odgovara savremenim zahtevima DAP
  7. 8. Unapređenje zdravlja stanovništva kroz promociju zdravlja i prevenciju bolesti

Menadžment Zdravstvene ustanove "Apoteka Loznica" definisao je Viziju kvaliteta sa ciljem daljeg uspešnog razvoja apotekarske ustanove i postizanja zadovoljstva korisnika pruženom farmaceutskom zdravstvenom uslugom.

IZJAVA O KVALITETU

Cilj našeg kvaliteta je unapređenje farmaceutske delatnosti kroz upravljanje kvalitetom u svim procesima delatnosti.

Utvrđivanje i preispitivanje ciljeva kvaliteta je određeno osnovama politike kvaliteta.

POLITIKA KVALITETA

Zadovoljan pacijent - prepoznati i ispuniti zahteve korisnika u skladu sa profesionalnim standardima i etikom.

Kreativni saradnici - razvijati timski rad, definisati ovlašćenja i odgovornosti zaposlenih koristeći njihovo znanje, iskustvo i veštine u cilju stalnog unapređenja kvaliteta.

Salno unapređenje - u cilju poboljšanja kvaliteta i usluga i proizvoda i motivacije zaposlenih, obezbediti i sprovoditi kontinuiranu edukaciju iz oblasti farmacije, marketinga, menadžmenta i informacionih tehnologija.


Poslednje ažurirano ( četvrtak, 28 mart 2013 11:18 )  
Scriptina
Rešenje ISO 9001:2008
Scriptina
Radno vreme i dežurstva apoteka
Scriptina
Farmaceut Vam odgovara
Scriptina
Saveti za zdrav životSreda, 18 Septembar 2019

Anketa

Uslugom u ZU"Apoteka Loznica" ste:
 
Scriptina
Finansijski izveštaji

Javne nabavke
Savetnik za zaštitu prava pacijenata

Trenutna poseta

Imamo 16 gostiju na mreži