Prehlada, grip ili angina?

grip002

Kada ne znamo koja nas je bolest napala, najbolje je verovati simptomima koje bolest donosi.Većina prehlada započinje postepeno: loše opšte stanje, bolovi kod gutanja, prehlada, kijanje, glavobolja,a može se pogoršati apetit. Kod prehlade većinom nemamo visoku temperaturu;izuzetak su deca jer kodnjih prehladu može pratitivisoka telesna temperatura.

Grip se javlja sezonski i malo je verovatno da od gripa obolimo u jesen ili kasno proleće.Za razliku od prehlade,grip obično započinje iznenada: javljaju se jaki bolovi u mišićima izglobovima, groznica, visoka telesna temperatura,suvi kašalj, bolovi iza očiju i glavobolja.

Angina takođe može da izazove visoku telesnu temperaturu, a još tipičniji su jaki bolovi pri gutanju, kao uvećani i pocrveneli krajnici koji mogu imati bele naslage.Simptome angine često prate otečeni limfni čvorovi na vratu i ispod donje vilice.


Štampa  

O NAMA

Apotekarska ustanova Loznica obavlja farmaceutsku zdravstvenu delatnost na primarnom nivou, na području grada Loznice i opština Mali Zvornik, Ljubovija i Krupanj, u kojima živi oko 135.000 stanovnika. Apotekarska ustanova Loznica posluje sredstvima u državnoj svojini. Opširnije...

KONTAKT INFORMACIJE

Za sve informacije možete nas kontaktirati:

office@apotekaloznica.com

+381 15 873-323